Ignace Michiels

 

Ignace Michiels studeerde orgel, piano en clavecimbel aan het conservatorium van zijn geboortestad Brugge.

In 1986 werd hij laureaat aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij vervolmaakte zich achtereenvolgens bij Robert Anderson aan de Southern Methodist University in Dallas, aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Herman Verschraegen en bij Odile Pierre aan het Conservatoire National te Parijs, waar hij de Prix d’Excéllence verwierf. Aan het Koninklijk Conservatorium te Gent behaalde hij het Hoger Diploma voor orgel.

Ignace Michiels is leraar aan het Brugse conservatorium en doceert de cursus orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Gent.

Hij was gedurende 15 jaar dirigent van het Brugse oratoriumkoor Cantores, waarmee hij verscheidene werken van grote meesters heeft uitgevoerd. In het jaar 2001 richtte hij samen met zijn Duitse collega Gabriel Dessauer het Regerkoor International op. Deze formatie bestaat uit geselecteerde Vlaamse en Duitse koristen.

Sinds 1991 is hij titularis-organist van de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge en organisator van de Kathedraalconcerten.

Zijn uitgebreide repertoire omvat het orgeloeuvre van Bach, Franck, Mendelssohn en Dupré, de symfonieën van Widor en Vierne, de orgelsonates van Guilmant en Rheinberger.

Ignace Michiels concerteert in zowat alle continenten en maakte naast vele CD-producties meerdere opnames voor radiostations.